05.01.2020

Siste innlegg

Bli en del av den globale kirke!

Denne høsten har vår forsamling tatt på seg ansvaret for å støtte et nytt misjonsprosjekt - og slik gitt deg muligheten til å delta i den globale kirkes frontlinjer!

Bedehusforsamlingen på Ålgård vil støtte familien Espeland som i perioden 2016-2020 skal til Kenya for å jobbe som fagarbeidere. Håkon (26 år) er vokst opp i Tanzania og på Nærbø, mens Therese (26 år) er vokst opp på Randaberg. Før utreise bodde de på Nærbø, og fikk datteren Naomi som nå er 1,5 år. De sender ut oppdateringer fra arbeidet ca. en gang i måneden via epost. Dersom du vil bli satt opp på mottakerlisten sender du forespørsel ved å klikke HER.

I august reiste Naomi, Therese og Håkon ut som utsendinger for NLM. De skal først være bosatt på den norske stasjonen i Kenya for å lære språk. Etter hvert skal de reise lenger øst i Kenya, nærmere bestemt til Bangale, for å jobbe som fagarbeidere.

Bangale ligger i et tørt og varmt halvørkenområde, med nomadefolk, masse kameler, geiter, esler og sauer. I dette området har NLM etablert et vannprosjekt som familien Espeland skal være med på og videreutvikle. Målet er at vannprosjektet skal skape en forandring i hverdagen for befolkningen.

Hverdagen til menneskene i Bangale dreier seg om å skaffe vann til familien og dyra, og de må ofte gå langt – ja flere mil med dyreflokken sin for å finne nærmeste vannkilde. Ikke sjelden må de flytte, og mesteparten av huset blir da lagt igjen oppe i et tre til neste gang de kommer tilbake. Resten av huset blir lastet på kameler og esler og tas med til neste stopp.

NLM har vannprosjekt i fire forskjellige landsbyer der de lager vannsisterner og oppgraderer vanndammer. Utsendingene opplever det som viktig at lokalbefolkningen deltar med arbeidskraft. Slik kan de få eierskap til prosjektene og drive dem videre selv.

En stor utfordring er at nomadefolk stadig er på flyttefot. Dermed er det vanskelig å følge opp arbeidet og et kan ta lang tid å fullføre prosjekter. Men lokalbefolkningen er positive og ønsker prosjektet velkommen.

I tillegg til vannprosjektet skal familien jobbe med voksenopplæring og helsearbeid.

Familien Espeland vil komme tilbake med mer informasjon omkring arbeidet, samt bilder og videoer etter hvert som de har fått kommet seg til rette, og i gang med arbeidet.

Vi ønsker gjennom forbønn og økonomisk støtte å følge denne familien i arbeidet. Familien har satt opp noen bønneemner som de ønsker spesielt forbønn for:

- At Naomi skal trives
- Språkstudie
- At de kan få gode relasjoner til menneskene de lever blandt

Først og fremst må vi huske på dem i bønn! Har du i tillegg mulighet til å støtte økonomisk vil det bli mulig å gi konkret til dette arbeidet på storsamlingen utover høsten.

Se andre misjonsprosjekt og mer info under HER.